Čilić počeo brzo i efikasno

Marin Čilić zadržao se na terenu samo 55 minuta na početku ovotjednog nastupa na ATP turniru iz serije 500 u Pekingu. Vodeći hrvatski tenisač lako je izašao na kraj s Di Wuom, Kinezom s pozivnicom, izborivši mogućnost da se u osmini finala sretne s drugim nositeljem Gaelom Monfilsom…

 

Po očekivanju, 20-godišnji kineski tenisač Di Wu, 425. na svijetu, nije bio ozbiljnija prepreka Marinu Čiliću u prvom ovogodišnjem nastupu prvog hrvatskog reketa na turniru na kojem je 2009. otišao do finala. Čilić je prošao prvo kolo sa 6:2 i 6:0, uz po tri breaka u svakom setu i jedan izgubljeni servis u prvoj dionici.

S izuzetkom tog breaka, Kinez nije napravio previše na Marinovom servisu. Sveukupno je osvojio samo devet poena u servis-gemovima vodećeg hrvatskog igrača, sedam u prvom i dva u drugom setu, u kojem je Čilić, nakon 37 posto ubačenog prvog servisa u prvoj dionici, uspio podići taj postotak na vrlo visoku razinu, 71 posto.

Marin će svojeg sljedećeg suparnika najvjerojatnije doznati u utorak. Bit će to bolji iz dvoboja drugopostavljenog Francuza Gaela Monfilsa i Talijana Fabija Fogninija.

www.hrsport.net/Ivor Krapac

 

 

Odgovori