Čilić pomeo Nagala i potvrdio plasman Hrvatske na završni turnir Davis Cupa!

Gotovo je, Hrvatska je izborila prolaz na završni turnir Davis Cupa u Madridu. Vidjelo se nakon današnjeg susreta parova koliko je puno značio bod kojeg je uzeo Borna Gojo protiv Prajnesha Gunneswarana. Indijci su slavili u paru i u protivnom bi odluka pala u petom meču gdje bi Gojo bio pod velikim pritiskom.

Marin Čilić svoj dio posla odradio je prema očekivanjima i upisao je dvije pobjede. U petak s dva puta po 7:6 svladao je Ramkumara Ramanathana, a danas je izgubio samo jedan gem protiv Sumita Nagala.

Čilić je bio opušten i vrlo dobar, pokazao je vrlo visoku razinu igre i na kraju je zasluženo slavio vrlo uvjerljivo. Razlika u kvaliteti između njega i Nagala je prilična i bilo je jasno da jedino Marin može zakomplicirati ovaj dvoboj.

Međutim od početka je bio vrlo raspoložen, Nagal je uopće teško osvajao poene, a kamoli gemove i bilo je jedino pitanje hoće li uopće uhvatiti koji gem do kraja meča.

Uspio je i to kod 5:0 u drugom setu nakon što je Čilić uzeo svih prvih 11 gemova. Smanjio je tu Nagal na 5:1, no Marin nakon toga ekspresno uzima svoj servis gem i sa 6:0, 6:1 odnosi pobjedu.

Velika i rutinska pobjeda hrvatskog tenisača koji je tako osigurao i treći bod i službeno odveo Hrvatsku u završnicu u Madridu.

Hrvatska – Indija 3:1

Marin Čilić – Sumit Nagal 6:0, 6:1

Odgovori