Čilić prošao i sa zastojem

Marin Čilić pridružio se Ivanu Ljubičiću u četvrtfinalu ATP turnira iz serije 500 u Pekingu. Iako je vodio sa setom i breakom, vodeći hrvatski tenisač je u osmini finala morao igrati i treći set protiv Fabija Fogninija, koji mu je potkraj meča priskočio u pomoć svojim promašajima…

Hrvatski tenis imat će dvojicu predstavnika među posljednjih osam u glavnom kineskom gradu. Ivan Ljubičić prošao je do četvrtfinala pobjedama nad Tejmurazom Gabašvilijem i Florianom Mayerom, dok je Marin Čilić drugi korak napravio u četvrtak. Poslije glatkog prolaska pokraj Di Wua u prvom kolu, u osmini finala proslavio je 6:2, 6:7(1) i 6:3 protiv Fabija Fogninija.

 

Nakon prvih 13 gemova ogleda s 24-godišnjim Talijanom, Čilić je plovio prema vrlo sigurnoj pobjedi, uz vodstvo od 6:2 i 4:1. No, opuštanje u preostalom dijelu drugog seta platio je potpunim kompliciranjem meča u kojem je sve držao u svojim rukama, ali srećom za Marina, komplikacije ga na koncu ipak nisu stajale pobjede.

S usporavanjem potkraj drugog seta i jako slabo odigranim tie-breakom, u kojem je bio bez prvog servisa, prvi hrvatski reket ostao je na terenu duže nego je trebalo, ali za odluku u trećoj dionici, Čilić se mogao osloniti na to da ni Fognini nije imao svoj najbolji dan. Za Marinov break za 2:1 u trećem, Talijan mu je pomogao s dvije dvostruke pogreške, dok se kod izgubljenog servisa pri zaostatku od 4:2 još malo zakopao vlastitim promašajima.

Čilić nije iskoristio servis za pobjedu, vraćajući Fogniniju uslugu loše odigranim gemom kod vodstva od 5:2, ali obostrano posrtanje koje je obilježilo kraj meča nastavio je i Talijan, otvarajući vodećem hrvatskom tenisaču vrata da novim breakom zapečati prolazak u četvrtfinale. Završetak puta nije izgledao lijepo, no Marin se može utješiti da je nekako dovršio posao koji je mogao biti i puno lakši.

S obzirom na ždrijeb, Čilić će, kao i protiv Wua i Fogninija, biti favorit i u četvrtfinalu, koje ga čeka u petak. Dočekat će boljeg iz dvoboja Španjolca Alberta Montanesa i Južnoafrikanca Kevina Andersona.

 www.hrsport.net/Ivor Krapac

Odgovori