Čilić: “Prava drama. Najteže je što uvijek mislite da ste blizu, ali meč samo traje dalje”

Marin Čilić i Sam Querrey ispisali su povijesti Wimbledona odigravši drugi najduži meč tog prestižnog turnira. Hrvat nakon pobjede nije skrivao zadovoljstvo, ali ni Querrey nije bio loše raspoložen…

“Bila je to prava drama, posebno u petom setu”, rekao je Marin Čilić, 16. nositelj Wimbledona, koji je Sama Querreya pobijedio u pet setova, uz 17:15 u završnoj dionici.

Iscrpljeni Čilić priznao je kako je meč bio zahtjevan i fizički i psihički: “Najteže je što uvijek mislite da ste blizu, da slijedi break, ali meč samo traje dalje. Set postaje sve duži i treba ostati usredotočen kako ne biste počeli promašivati lake udarce”.

 

“Ne smijete protivniku dopustiti da u vama prepozna fizički ili psihički umor. Bila je to i velika mentalna bitka”, dodao je hrvatski tenisač.

U ponedjeljak mu s druge strane terena dolazi Andy Murray. Nekoliko je riječi posvetio i tom nadolazećem izazovu.

“Sigurno će više poena biti odlučeno kroz izmjene, više će se trčati, a Querrey je uistinu dobro servirao i nisam uspijevao uhvatiti ritam. Bilo je i vjetrovito, dok će u ponedjeljak biti drugačije. No, nadam se da ću se stići odmoriti i da ću biti spreman”, zaključio je Marin Čilić.

 

Hrsport.net

 

Odgovori