Čilić sedmi put slomio Isnera

Marin Čilić odlično je započeo nastup na ATP turniru iz serije 500 na travi londonskog Queen’s Cluba. Vraćajući se na mjesto na kojem je 2012. slavio naslov i godinu kasnije igrao u finalu, četvrtopostavljeni hrvatski adut prošao je prvo kolo sa 7:5 i 6:3 protiv Amerikanca Johna Isnera, 21. tenisača svijeta, kojeg je nadjačao sedmi put u njihovih devet međusobnih susreta.

Marinu je pripalo prvih šest dvoboja s 208 centimetara visokim američkim igračem, Isner je slavio u posljednja dva, ali ovog puta nije imao pravi odgovor. Prvi hrvatski reket prošao je s tri ‘breaka’ u meču, jednim u prvom i još dva u drugom setu, dok je na svojem servisu obavio posao bez suočavanja s ‘break’-loptom. Amerikanac je osvojio samo šest poena u 10 gemova u kojima je Čilić servirao, a Marin je pritom samom sebi olakšao posao s 10 asova i vrlo dobrih 65 posto ubačenih prvih servisa u meču.

Isner je završio dvoboj s 14 asova i 72 posto ubačenih prvih servisa, no to mu nije previše pomoglo.

Čilić će se u četvrtak u osmini finala sresti s još jednim Amerikancem, 19-godišnjim kvalifikantom Stefanom Kozlovom (149.), koji je u prvom kolu s 3:6, 6:1 i 6:1 iznenadio Stevea Johnsona.

Odgovori