Čilić slobodan na startu, Dodig na Berlocqa

Ždrijeb glavnog turnira 23. po redu ATP Vegeta Croatia Opena u Umagu nije bio pretjerano sretan za četvoricu hrvatskih predstavnika. Marin Čilić je slobodan u prvom kolu, no Dodig, Veić i Pavić imaju zahtjevne suparnike…

Kao jedan od prva četiri nositelja, Marin Čilić (2.) slobodan je u prvom kolu, a u drugom će igrati protiv Nijemca Daniela Brandsa ili još nepoznatog kvalifikanta.

Čilić je lani igrao finale i u njemu izgubio od Aleksandra Dolgopolova, koji je ove sezone postavljen za trećeg nositelja. Prvi nositelj je bivši pobjednik Fernando Verdasco, a četvrti Marcel Granollers.

 

Ivan Dodig nalazi se na rubu ispadanja iz Top 100 (99.), a u potragu za bodovima u Umagu krenut će protiv petog nositelja Carlosa Berlocqa.Težak je to ždrijeb za Dodiga jer Berlocq trenutno drži najbolji renking svoje karijere (37. mjesto), a ove sezone na zemljanoj podlozi ostvario je 15 pobjeda i deset poraza.

Pobjeđivao je tenisače poput Roddicka, Simona, Staracea i Chele, a u Vina del Maru probio se do svog prvog ATP finala u karijeri. 29-godišnjaku ovo će biti peti nastup u Umagu. Najdalje je otišao 2007. i 2011. godine (četvrtfinale).

Hrsport.net

 

Odgovori