Čilić u Australian Open krenuo uvjerljivom pobjedom

Najbolji hrvatski tenisač Marin Čilić vrlo je sigurno otvorio svoj nastup na Australian Openu. 27. nositelj turnira u prvom je kolu dočekao kvalifikanta, Ekvadorca Emilija Gomeza i ispratio ga je s terena za manje od dva sata.

Marinov servis funkcionirao je solidno s 59 posto uspješnosti prvog servisa i 17 asova, ali Marin je osvajao čak 85 posto poena na svom prvom servisu, a preko 50 na servisima protivnika i tu je bila razlika.

Gomez je bio taj koji je prvi napravio break nakon nešto sporijeg Marinovog ulaska za 3:2, ali Čilić odmah odgovara s dva u nizu i 6:3 u prvom setu. U druga dva nije bilo ni tih problema, Čilić bi stvorio razliku i lako uzeo setove.

U drugom je do breaka došao odmah, a onda napravio još dva, dok je u trećem spasio break loptu pri 2:2, da bi onda s dva oduzeta servisa i završio posao za ukupno sat i 43 minute na terenu.

U drugom kolu Marina čeka još jedan kvalifikant. Riječ je o Norbertu Gombosu, 117. igraču svijeta. Slovak je u prvom kolu nakon velike borbe u tri sata svladao Kazahstanca Timofeja Skatova, također kvalifikanta.

Odgovori