Čitlučka zvona zvone………….Brotnjo 94 prvak tri kola prije kraja

Tri kola prije kraja “Bubamare” su i teoretski osigurale titulu prvaka Herceg-Bosne za seniorke.

Naše košarkašice predvođene danas posebno raspoloženom Marijanom Barbarić su u Rami deklasirale istoimenog domaćina. Brotnjo u utakmicu ulazi sa standardnom petorkom: Barbarić, Gakić Ana, Musa, Čarapina i Krasić. Usprkos očekivanoj zonskoj obrani domaćina, naša ekipa kroz unutarnju igru na Karlu Krasić koja postiže 10 koševa zaredom dolazi do prednosti od 13-10 u prvoj četvrtini.

 

U drugoj četvrtini ulaskom Maje Gakić pojačavamo obranu tako da domaćin u ovoj dionici susreta postiže svega 4 koša te se na poluvrijeme odlazi sa rezultatom 27-14.

U trećoj četvrtini dižemo ritam te ubojitim kontranapadima odlazimo na +26. Naša kapetanica Mia Čarapina je, sa 5 asistencija prvo ime ove četvrtine. Moramo istaknuti 9 koševa “čitlučkog ninđe” Nikoline Musa, od čega dvije trice.

U zadnjoj etapi susreta trener Jerkić daje prigodu za nastup svim igračicama koje utakmicu rutinski privode kraju.

” Zadovoljan sam pristupom svojih igračica ne samo u današnjem susretu već u cijelom prvenstvu. Posebno bih istaknuo naše četiri najiskusnije igračice Miu Čarapina, Maju Gakić, Marijanu Barbarić i Nikolinu Musa, koje su svojim nastupima i ponašanjem pokazale svoju igračku a poseno ljudsku veličinu s obzirom na uvjete u kojima treniraju i igraju. Čestitam i našoj Upravi koja nam je unatoč teškom recesijskom vremenu omogućila da dođemo do željenog cilja. Nadamo se da će čitlučka javnost prepoznati rezultate i mogućnosti naših djevojaka te će se neke stvari u budućnosti početi gledati “drugim očima” – izjavio je trofejni trener Brotnja 94 Damir Jerkić.

Portal brotnjo94.ba čestita seniorkama, trenerima i Upravnom odboru ŽHKK Brotnjo 94 titulu prvaka

ŽKK RAMA- ŽHKK BROTNJO 94 34-60 (10-13, 4-14, 7-20, 13-13)

ŽKK RAMA: Sićaja 2, Zadrić A., Bilić, Topić, Bošnjak, Dedić, Meštrović 16, Brizar 2, Kovačević, Zadrić M., Drežnjak 9, Zadro 5.

BROTNJO 94: Kordić 2, Bevanda, Musa 12, Čarapina 2, Gakić M. 2, Barbarić 20, Gakić A. 2, Krasić 18, Šego 2, Doko.

 

brotnjo94.ba

 

Odgovori