Dani tenisa – Međugorje 2022. : Počeo besplatni teniski kamp za žene

Sinoć je u Međugorje započeo besplatni teniski kamp za žene u organizaciji Teniskog kluba Međugorje. Teniski kamp organiziran je u sklopu međunarodne sportske manifestacije Dani tenisa, a kamp ima za cilj popularizaciju ženskog tenisa na našim prostorima.  Uz domaće tenisačice, na kampu su sudjelovale i rekreativke iz Mostara, Posušja, Širokog Brijega i drugih hercegovačkih gradova.

Željko Dodig, glavni je trener i voditelj kampa, na čijem prvom treningu se okupilo petnaestak žena i djevojaka istaknuo je kako je zadovoljan odzivom te kako je ovaj projekt ispunio svoj temeljni cilj.

Neke od sudionica kampa kroz rad sa educiranim trenerima napravit će prve teniske korake i usvojiti osnovne vještine, dok će dio sudionica unaprijediti svoje teniske vještine. Također, važno je naglasiti kako se zainteresirane još uvijek mogu prijaviti za sudjelovanje u kampu.

Treće izdanje Međunarodne sportske manifestacije „Dani tenisa – Međugorje 2022.“ započelo je prije nekoliko dana turnirom „Carska vina Open“ iz serije Hercegovina Tour – 35 godina. Ovogodišnja sportska manifestacija sadržajno je još bogatija od prethodnih, a sadržavat će  turnire za djecu, Festivale tenisa i Junior Cup, besplatni kamp i Lady’s Open kao i turnire „ Brotnjo Cup“, „Međugorje-Cup“ i turnire za double i mix parove s područja Hercegovine.  Treće izdanje manifestacije  bogatije  je za još jedan turnir, a riječ je o prvome takvome na prostoru Hercegovine, ITF Seniors Tour  koji će od 7. – 10. srpnja okupiti ponajbolje veterane iz cijele Europe.

Sponzori ovogodišnjih Dana tenisa su: Središnji državni ured za Hrvate izvan Republike Hrvatske, Federalno ministarstvo kulture i sporta, Općina Čitluk, Vlada Hercegovačko-neretvanske županije, HT ERONET,  Sportsko-rehabilitacijski centar Korak, Salon ljepote Irina, Elite Media Group, Eurofarm Centar Poliklinika Međugorje, prirodna izvorska voda Leda,  Restoran FILII, Hotel “Spa” Međugorje, Marina. d.o.o., Ledo d.o.o. Čitluk, Sweets Crepe & Snack cafe, X SOFT, Sportska oprema „Djak“, Premier kladionica, restoran „Woods“ Vinarija  „Carska vina“ Grgo Vasilj.

Odgovori