Darko Planinić vrlo blizu Zagreba

Cibona bi u sljedeću sezonu trebala nakon dugo vremena od prvog dana ući s tri odlična i provjerena stranca. Dosad je često bila praksa dovođenja stranaca koji bi se na kraju mijenjali, nisu zadovoljili ili bi došli, a da nisu nositelji igre, no imena osigurana za sljedeću sezonu garantiraju drugačiju priču.

Već ranije je objavljeno kako su produženi ugovori s Jerelom Blassingamom i DJ Strawberryjem, a sada im se pridružio i Matt Janning.

Janning je jako dobar šuter, igrač profila koji Ciboni upravo nedostaje i morao bi predstavljati pojačanje. Njegova primarna pozicija je ona beka šutera, međutim može u određenim fazama utakmice odigrati i na “jedinici”.

 

Igrajući s igračem pregleda igre kao Blassingame, Janning bi mogao jako profitirati i pokazati zbog čega je prošle sezone doveden u Montepaschi kao pojačanje.

Osim dolaska Janninga kojem se može ispriječiti jedino dobivanje NBA angažmana (što trenutno nije na vidiku), Cibona je vrlo blizu dovršetku posla s Maccabijem prema kojem bi Darko Planinić došao na posudbu za sljedeću sezonu. Njegovim dolaskom bila bi pokrivena još jedna deficitarna pozicija.

Neven Spahija bi tako dobio u ruke vrlo kvalitetnu i raznovrsnu petorku s kojom bi Cibona kvalitetom bila u rangu najjačih klubova u regiji i mogla bi u borbu za visoke pozicije u ABA ligi.

 

hrsport.net

 

Odgovori