Djeca i mladi s poteškoćama u razvoju počeli sa sportskim aktivnostima pod stručnim vodstvom

Djeca i mladi s poteškoćama u razvoju odnedavno imaju mogućnost za raznolike sportske aktivnosti u Čitluku kroz program pod vodstvom kineziologa. U sportskoj dvorani Osnovne škole fra Didaka Buntića jednom tjedno održavaju se prilagođeni treninzi za djecu s poteškoćama u razvoju i osobe s invaliditetom, a ovakva aktivnost višestruko je korisna za osobe koje se susreću s brojnim preprekama za bavljenje tjelesnom aktivnošću.

Sudjelovanje u ovakvim treninzima djeci s poteškoćama u razvoju i osobama s invaliditetom pruža višestruku dobit. Sportska aktivnost pod vodstvom stručnog kadra omogućava im poboljšanje motoričkih sposobnosti, ali i usporava pogoršanje funkcionalnosti pokreta. Također, kroz program različitih sportskih aktivnosti poboljšava se njihovo cjelokupno zdravlje, a nije zanemarivo da je sportska aktivnost kvalitetan način ispunjavanja slobodnog vremena te da je korisna i za njihove obitelji.

Treninzi u sportskoj dvorani Osnovne škole fra Didaka Buntića održavaju se srijedom od 17 do 18 sati. Do sada je u njih uključeno desetak članova Udruge Susret, a u programu pod vodstvom kineziologa mogu sudjelovati i ostala djeca s poteškoćama u razvoju.

 

citluk.ba

Odgovori