Dodig i Melo pobjedom zaključili skupinu, neporaženi u polufinale Londona

Ivan Dodig i Marcelo Melo nastavljaju svoj pobjednički niz na Barclays ATP World Tour Finalsu u Londonu.  Sa stopostotnim učinkom okončali su skupinu A na Barclays ATP World Tour Finalsu u londonskoj O2 Areni. Sa 7:5, 3:6, 11-9 bili su bolji od Aisam-Ul-Haqa Qureshija iz Pakistana i Jean-Juliena Rojera iz Nizozemske. Meč je iz rezultatske perspektive bio nevažan jer su još i prije ovog susreta Dodig i Melo osigurali prvu poziciju u skupini, dok su Qureshi i Rojer izgubili sve šanse za prolaz u polufinale.

No daleko od toga da su igrači olako shvatili ovaj meč. Svaki susret na završnom turniru najboljih parova svijeta stvar je prestiža, a nije zanemariva ni izdašna novčana nagrada za svaku pobjedu u skupini (27.000 dolara po paru).

 

Dodig i Melo krenuli su ranim breakom, koji su Qureshi i Rojer odmah nadoknadili. No kod 5:5 Hrvat i Brazilac došli su do nove prednosti, koju ovaj put nisu ispustili iz ruku.

Qureshi i Rojer nisu se dali smesti te su u drugom gemu drugog seta napravili break i potom zadržali svoj servis-gem za vodstvo 3:0. Dodig i Melo nisu se više uspjeli vratiti u set.

U odlučujućoj dionici Dodig i Melo kontrolirali su tijek događanja. Vodili su 8-5 i 9-7, da bi Qureshi i Rojer s dva uzastopna poena izjednačili na 9-9. Imali su potom i servis, no izgubili su ga, da bi hrvatsko-brazilska kombinacija nedugo zatim realizirala svoju treću meč-loptu.

Dodig i Melo još su u petak saznali svoje suparnike u polufinalu. To su Španjolci David Marrero i Fernando Verdasco, koje je hrvatsko-brazilska kombinacija porazila prije mjesec dana u finalu Šangaja na putu do prvog zajedničkog naslova. Prva dva seta bila su tijesna, no treći je uvjerljivo pripao Dodigu i Melu (7:6 (2), 6:7 (6), 10-2).

S tri pobjede u skupini Dodig i Melo do sada su prikupili ukupno 600 bodova za ljestvicu parova i financijski “kolač” od 152.000 dolara koji se dijeli na dva dijela (71.000 za plasman na turnir te tri puta po 27.000 za svaku pobjedu u skupini).

Barclays ATP World Tour Finals, London – skupina A (parovi):

Dodig/Melo (Hrvatska/Brazil, 3) – Qureshi/Rojer (Pakistan/Nizozemska, 5) 7:5, 3:6, 11-9

 

Odgovori