Dodig i Pavić priključili se Mektiću u drugom kolu Roland-Garrosa

Kiša je i danas remetila program na Roland-Garrosu, ali za hrvatski tenis stiglo je nešto više dobrih vijesti od lošijih. Nakon pobjede Nikole Mektića u paru s Wesleyjem Koolhofom. nakon njega slavila su i druga dvojica Hrvata.

Odličan meč odigrali su Marcelo Arevalo i Mate Pavić koji su u prvom kolu za protivnike imali Roberta Carballesa Baenu iz Španjolske i Mariana Navonea iz Argentine.

Hrvatsko-salvadorska kombinacija slavila je s dva puta po 6:2 nakon samo 59 minuta provedenih na terenu. Ovo im je bio prvi međusobni dvoboj, a u drugom kolu igrat će protiv kombinacije Marcus Daniell/ Mackenzie McDonald.

Puno teže do pobjede su stigli branitelji naslova Ivan Dodig i Austin Krajicek koji su u prvom kolu igrali protiv Juliana Casha iz Velike Britanije i Roberta Gallowaya iz SAD-a.

Dodig i Krajicek upisali su pobjedu u tri seta, završilo je 6:4, 5:7, 6:3 nakon dva sata i sedam minuta provedenih na terenu. U sljedećem kolu igraju protiv boljih iz dvoboja Petros Tsitsipas/Stefanos Tsitsipas – Denis Molčanov/John Patrick Smith.

Roland-Garros, 1. kolo:
Dodig/Krajicek – Cash/Galloway 6.4, 5:7, 6:3
Arevalo/Pavić – Carballes Baena/Navone 6:2, 6:2

Odgovori