Dodigov deseti poraz sezone

Identičnim rezultatom kao Antonio Veić od turnira u Miamiju oprostio se Ivan Dodig. Bolji je od njega u drugom kolu bio je 19. nositelj, Nijemac Florian Mayer. Hrvatska je tako ostala na dva predstavnika u pojedinačnom dijelu – Marinu Čiliću i Ivi Karloviću…

Ivan Dodig pokazao je premalo da bi prošao u treće kolo Masters 1000 turnira u Miamiju. Sa 6:4, 7:5 izgubio je od Floriana Mayera, koji je prije dolaska u Miami ove sezone pobijedio u samo dva od osam pojedinačnih mečeva. Iako je u drugom setu imao break viška, Dodig ga nije uspio dugo zadržati pa je upisao i svoj jubilarni deseti poraz u sezoni.

 

Izjednačeni prvi set otišao je na stranu Nijemca zahvaljujući oduzetom servisu na jedinoj break lopti u toj dionici meča. Bilo je to u sedmom gemu kada je Dodig svoj početni udarac izgubio bez osvojenog poena.

Hrvatski predstavnik uzvratio je ranim breakom u drugom setu te je poveo s 3:0. No, prednost nije dugo trajala jer je Mayer već u petom gemu nadoknadio izgubljeni servis. Dodig se sve više mučio sa svojim servisom, no uspio je dogurati do 5:5. Tada je, međutim, ponovno ispustio početni udarac i Mayer je poslije 98 minuta igre potvrdio pobjedu.

Što se statistike na servisu tiče, Dodig je meč završio sa sedam asova, dvije dvostruke pogreške i 51% prvog servisa, na kojem je osvojio 62% poena. Dok su u igri na drugom servisu Dodig i Mayer bili podjednaki glede uspješnosti, u igri poslije prvog servisa Nijemac je bio osjetno bolji osvojivši 81% poena. Uz to, 19. tenisač svijeta osvojio je 34 poena protiv servisa i realizirao tri od osam break lopti, a Dodig 18 poena uz iskorištenost break lopti 1/2.

Dodig tako završava prvo tromjesečje 2012. godine s omjerom pojedinačnih pobjeda i poraza 6-10, uključujući i dva poraza u Davis Cupu. Na PBZ Zagreb Indoorsu ostvario je svoj najbolji rezultat (četvrtfinale), a tamo je i jedini put uspio spojiti dvije pobjede.

 

hrsport.net

 

Odgovori