Dvije državne medalje za karatiste Brotnja

U subotu i nedjelju je u Rijeci i Poreču održano Prvenstvo Hrvatske u karateu za kadete i juniore. Od članova karate kluba Brotnjo najbolji rezultat ostvario je Jure Bevanda plasiravši se u finale kategorije kadeti -6kg.

Jure je nakon slobodnog prvog kola u drugom pobjedio Samoborca Kataneca zlatnim bodom u produžetku, a zatim u polufinalu Šaška iz Koprivnice 3:1. U Finalu je poražen od Lulića iz Bushida u odličnom meču 6:7.

Deni Šarac je nakon slobodnog prvog kola u drugom pobjedio Selaka iz Hercegovine 4:0, da bi u trećem kolu bio poražen od budućeg prvaka Martića iz Slavonskog Broda 2:3. Deni je u tom meču imao vodstvo 2:0 ali ga je jedan trenutak dekoncentracije koštao pobjede i kako se kasnije pokazalo vjerovatno zlatne medalje.

 

U repasažu deni prvo pobjeđuje Vujinovića iz Siska 1:0, zatim u borbi za medalju Tokića iz Zagrebačkog Studenta 3:0.

Od ostalih natjecatelja najbliže medalji bila je Katarina Sušac.

Ona je u prvom kolu pobjedila Pašić iz Mejdana, u drugom Musu iz Hercegovine da bi u polufinalu bila poražena od brončane sa nedavno održanog svjetskog prvenstva Grdenić iz Velike Gorice zlatnim bodom u produžetku. Nažalost nakon toga je poražena i od Povrženić iz Karlovca u borbi za medalju.

Još su nastrupile Vilma Krasić, Petra Grgić i Anamarija Tomić ali nisu uspijele doći do borbe za medalju.

 

Odgovori