Dvije pobjede u istom danu: Dodig u napadu na pariški naslov!

Ivan Dodig izborio je svoje prvo ovogodišnje finale u Roland Garrosu! U suradnji s Indijkom Sanijom Mirzom, Ivan je došao do završnice turnira u mješovitim parovima, a borba za titulu čeka ga u petak.

Drugopostavljeni indijsko-hrvatski par u četvrtak je prošao dvije prepreke u ždrijebu. Mirza i Dodig prvo su bili uspješni u četvrtfinalu, sa 6:1, 3:6 i 10:6 protiv sedmih nositelja, Yung-Jan Chan s Kineskog Tajpeha i Bjelorusa Maksa Mirnjog.

 

Poslije nekoliko sati predaha, drugi nositelji bili su u akciji i u polufinalu, a na toj su prepreci proslavili 4:6, 6:3 i 12:10 protiv trećepostavljene francuske kombinacije Kristina Mladenovic/Pierre-Hugues Herbert.

Mirza i Dodig će se u finalu sresti s nepostavljenim parom Martina Hingis/Leander Paes. Švicarka i Indijac prošli su polufinale sa 6:3, 3:6 i 10:7 protiv šestih nositelja, češko-francuske kombinacije Andrea Hlavačkova/Edouard Roger-Vasselin.

Dodig će u petak igrati i u polufinalu muških parova, u trećepostavljenoj kombinaciji s Brazilcem Marcelom Melom. Branitelji naslova srest će se s 15. nositeljima, Španjolcima Felicianom i Marcom Lopezom, koji su u četvrtak prošli četvrtfinale s 3:6, 6:4 i 7:6(7) protiv Francuza Juliena Benneteaua i Edouarda Roger-Vasselina.

Roland Garros, mješoviti parovi, četvrtfinale:

Mirza/Dodig (Indija/Hrvatska, 2) – Chan/Mirnji (Kineski Tajpeh/Bjelorusija, 7) 6:1, 3:6, 10:6

Polufinale:

Mirza/Dodig (Indija/Hrvatska, 2) – Mladenovic/Herbert (Francuska, 3) 4:6, 6:3, 12:10

 

Odgovori