FOTO: Dodig se prisjetio debitantskog nastupa u dresu Hrvatske

Najtrofejniji hrvatski tenisač Ivan Dodig na svome je službenom profilu podijelio s pratiteljima fotografiju s kojom se prisjetio debitantskoga nastupa u dresu Hrvatske prije 11 godina. Bilo je to u meču protiv Ekvadora u kojemu je Ivan glatko pobijedio Ivana Endaru.

„Na današnji dan prije 11 godina odigrao sam svoj prvi meč u dresu reprezentacije Hrvatske protiv Ekvadora. Velika je čast i ponos igrati za Hrvatsku s kojom sam 2018. godine osvojio naslov Davis Cup pobjednika. Radujem se novim reprezentativnim izazovima jer san svakoga sportaša je učinit svoj narod ponosnim! Iznad svih – HRVATSKA“, stoji u objavi.

Ni problemi s ozljedama koje ga prate od samih početaka karijere nisu ga zaustavljali da za voljenu domovinu daje posljednji atom snage. Posebno se pamte mečevi u paru s Marinom Čilićem i pobjede nad najboljim parom u povijesti tenisa, braćom Bryan, francuskim parom Herbert-Mahut te pobjeda 2018. godine protiv Kanade u kojemu su preokrenuli 0:2 i na kraju slavili 2:6, 3:6, 6:4, 7:5, 6:2.

Tom pobjedom Hrvatska je počela svoj trijumfalni put prema naslovu Davis Cup pobjednika, a zasigurno najveću zaslugu tome imaju Hercegovci Dodig i Čilić.

Odgovori