Franjo Raspudić: Cilj je do kraja godine ući među 500 igrača

Ovih dana na pripremama u Međugorju je boravio tenisač Franjo Raspudić kojega očekuju turniri u Hrvatskoj.  O odrađenim pripremama i planovima do kraja sezone, Franjo je govorio za naš portal.

Franjo, kako si zadovoljan odrađenim pripremama?

Prije početka priprema pričao sam sa svojim trenerom Željkom Dodigom o planu priprema i odlučili smo probat da se dignemo na jedan viši nivo,kako na terenu tako i van njega. Tako da sam svaki dan od početka pa do kraja dana pokušavao bit što više koncetriran na rad i disciplinu. Svaki danom sam se osjećao sve bolje što mogu pored trenera Željka isto zahvaliti kondicijskom treneru Tomislavu Bošnjaku i teniskim trenerima Vinku Čiliću i Josipu Brkiću. Također svaki dan s nama je bio Žarko Dodig koji mi je velika potpora u karijeri i osoba koja je puno pomogla u mom teniskom razvoju. Jako sam zadovoljan sa odrađenim pripremama i spreman sam za nadolazeće turnire koji se igraju u Bolu na Braču gdje će biti 4 turnira.

 

Ne sumnjamo da će kvalitetne pripreme donijeti dobre rezultate.

Dobro sam pripremljen,očekujem dobre rezultate a ako se i ne dogode nije smak svijeta, Bog ima za mene svoj plan tako da nema straha a ja ću nastaviti marljivo raditi i uz njegovu pomoć rezultati će sigurno doći.

Koje su ti ambicije do kraja godine?

Trenutno sam 634-i igrač na svijetu što mi je i ranking karijere. Naravno da sam sretan ali isto iskreno kažem da sam tu s nekim razlogom,bez dobro organiziranih treninga i bez pravog sportskog života teško se može napredovati.

Uz volju i talent, u tenisu je ipak i financijska potpora jako bitna.

Do sada nisam imao dobru organizaciju treninga jer nisam sebi to mogao priuštiti. Tenis je jako skup sport i za naš standard je preteško to sve financirati. Ali ja sam sada tu gdje jesam zahvaljujući mojoj obitelji koja je uvijek uz mene od prvog dana i nikad nije odustala od mojih snova. Ovim putem im puno zahvaljujem kao i svim ljudima koji su bilo kako pomogli u mojoj karijeri.

Veliku potporu ti pruža i novi trener Željko Dodig.

Napokon slažem svoje kockice i lagano koračam prema naprijed pod vodstvom Željka Dodiga. Odlično se slažemo i uživamo u svakom treningu. Tu su isto i dva trenera koja mi pomažu kad Željko nije u mogućnosti. Mario Kosarić koji živi u Oslu i kojeg redovno posjećujem,odličan trener i jos bolja osoba.Puno mi je pomogao i puno mu zahvaljujem. I tu je isto trener Saša Felendeš iz Virovitice koji putuje sa mnom na većinu turnira i pomaže u organizaciji i njemu isto veliko hvala. Moj plan do kraja godine je ući među 500 najboljih igraća na svijetu. Ja vjerujem da ako ovako nastavim raditi da za to neće biti problema. Super se osjećam,zdrav sam i spreman za sve izazove i opet kažem uz Božju pomoć sve je moguće.

 

Franji želimo puno uspjeha a pozivamo sponzore da podrže rad, trud i upornost ovoga mladoga tenisača; on će im zahvaliti vrhunskim rezultatima. 

Odgovori