Gornji Ograđenici osvojili MNL MZ općine Čitluk

Momčad Gornjih Ograđenika pobijedila je sinoć momčad Dobrog Sela u finalu MNL MZ općine Čitluk rezultatom 4:0 i osvojila svoj prvi naslov prvaka u malonogometnoj ligi mjesnih zajednica općine Čitluk. Gornji Ograđenici i Dobro Selo odigrali su jako dobro finale pred prepunim gledalištem SC Jakerovac u Krehin Gracu, gdje su Donji Hamzići u utakmici za treće mjesto pobijedili Dragićinu 6:1.

Finale 19. MNL MZ općine Čitluk bilo je izuzetno posjećeno, a u 8. minuti atraktivne finalne utakmice Marko Džida doveo je Gornje Ograđenike u vodstvo na oduševljenje „Plavih tića“. Nakon toga uslijedio je niz lijepih poteza i prigoda za postizanje pogotka sa obje strane, no mreže su mirovale sve do pred kraj finalnog ogleda. Inače, tijekom cijelog susreta igrači su imali snažnu potporu s tribina, a dominirale su dvije velike navijačke skupine, po jedna iz Dobrog Sela i Gornjih Ograđenika.

U 37. minuti Marko Džida ponovno je poslao loptu u mrežu Dobrog Sela, dok je u pretposljednjoj minuti isto učinio Ante Odak. U sinoćnjem finalu igrači Dobrog Sela dali su posljednji atom snage pokušavajući doći do četvrtog trofeja, a na poseban način kada su bili opterećeni rezultatskim zaostatkom, ali do kraja utakmice Marko Džida potvrdio je prvo osvajanje naslova prvaka za Gornje Ograđenike svojim hat-trickom.

Donji Hamzići osvojili su treće mjesto pobijedivši Dragićinu 6:1. Darko Stojić doveo je Dragićinu u vodstvo, ali Donji Hamzići sinoć su predvođeni Josipom Prusinom pokazali više. Prusina je za svoju momčad postigao hat-trick, a po jedan pogodak postigli su Marin Ivanković, Robert Ševo i Luka Ivanković.

Nakon finalne utakmice MNL MZ općine Čitluk, kojoj je i ove godine glavni sponzor bila Općina Čitluk, održana je svečana dodjela pehara, medalja i priznanja. Za najboljeg igrača lige izabran je Marko Džida iz Gornjih Ograđenika, njegov suigrač Antonio Pehar izabran je za najboljeg vratara, dok je Darko Stojić iz Dragićine bio najbolji strijelac.

Finale MNL MZ općine Čitluk – Brotnjo 2022

Dobro Selo – Gornji Ograđenici 0:4 (0:1)
0:1 Marko Džida 8′, 0:2 Marko Džida 37′, 0:3 Ante Odak 39′, 0:4 Marko Džida 39′.

Utakmica za treće mjesto

Donji Hamzići – Dragićina 6:1 (1:1)
O:1 Darko Stojić 3′, 1:1 Josip Prusina 4′, 2:1 Marin Ivanković 27′, 3:1 Josip Prusina 28′, 4:1 Josip Prusina 29′, 5:1 Robert Ševo 30′, 6:1 Luka Ivanković 33′.

 

citluk.ba

Odgovori