Hrvatska Davis Cup reprezentacija bez wild carda, morat će igrati protiv Austrije

Bez obzira na sve hrvatske uspjehe i vodeću poziciju na ljestvici Davis Cupa, ITF je wild card za sljedeću godinu da Španjolskoj i Italiji koje zajedno s Australijom i Kanadom, finalistima od ove godine, ne moraju u kvalifikacije već se uključuju u turnirskom dijelu.

To što je Hrvatska preskočena iznenadilo je mnoge, ali kada se vidi tko je dobio wild card, u biti ne treba biti iznenađenje s obzirom na utjecaj koji imaju ti savezi.

Hrvatska će tako morati u kvalifikacije gdje je postavljena za prvog nositelja i igrat će početkom veljače protiv Austrije kod kuće.

Austrija trenutno nema igrača u Top 100, a najbolje plasirani su bivši igrač iz Top 10 Dominic Thiem na 106. mjestu, Jurij Rodionov je 122., Filip Mišolić 147., Dennis Novak 181., a Sebastian Ofner 192.

Thiem se vraća nakon dugačke pauze i sigurno je velika prijetnja dok su ostalo Challenger igrači koji su sposobni odigrati solidan meč i stvoriti probleme.

Bit će potreban oprez i angažman Ćorića i Čilića jer su to redom igrači koji mogu zakomplicirati život i stvoriti Hrvatskoj probleme.

U ostalim mečevima sastaju se: Mađarska – Francuska, Uzbekistan – SAD, Njemačka – Švicarska, Kolumbija – Velika Britanija, Norveška – Srbija, Čile – Kazahstan, Južna Koreja – Belgija, Švedska – Bosna i Hercegovina, Nizozemska – Slovačka, Finska – Argentina, Portugal – Češka.

Odgovori