Hrvatska protiv Velike Britanije na zemljanim terenima Umaga

Hrvatski tenisači će u rujanskom kvalifikacijskom susretu za Svjetsku skupinu Davis Cupa ugostiti Veliku Britaniju na zemljanoj podlozi Umaga. Kako je izvijestio Hrvatski teniski savez, dom najstarijeg hrvatskog ATP turnira odabran je poslije dogovora izbornika Željka Krajana s igračima…

U potrazi za još jednom godinom u Svjetskoj skupini Davis Cupa, hrvatski tenisači će se od 13. do 15. rujna sresti s Velikom Britanijom, a u četvrtak smo saznali i gdje će taj ogled biti odigran. Hrvatski teniski savez izvijestio je da će grad domaćin biti Umag, a podloga će biti zemljana.

 

Odluka je donesena poslije dogovora izbornika Željka Krajana s igračima, s procjenom da će Hrvatska na zemljanim terenima na otvorenom imati najbolje izglede za pobjedu.

Ne bude li poteškoća s ozljedama, Hrvatsku bi u rujnu trebali voditi Marin Čilić i Ivan Dodig. Po vijestima iz Velike Britanije, gostujuća reprezentacija moći će računati i na Andyja Murraya, trećeg tenisača svijeta, koji je posljednji put igrao u Davis Cupu u rujnu pretprošle godine. Bez Murrayeve pomoći, Velika Britanija je ove sezone došla do kvalifikacija za Svjetsku skupinu pobjedom nad Rusijom (3-2) u Skupini I Euroafričke zone.

Podsjetimo, Hrvatska je u veljači u prvom kolu Svjetske skupine izgubila od Italije u Torinu (3-2), što je značilo da će se morati boriti za ostanak u najjačem rangu natjecanja. U slučaju pobjede nad Velikom Britanijom, hrvatski tenisači osigurali bi svoju šestu uzastopnu godinu u Svjetskoj skupini, a 12. u posljednjih 13 sezona.

Hrvatska je u tom razdoblju jednom otišla i do najvećeg uspjeha u ovom natjecanju, s osvajanjem Davis Cupa 2005. godine.

 

Odgovori