Hrvatska velikim preokretom svladala Njemačku i otvorila vrata polufinala!!!!

Nevjerojatnu utakmicu odigrali su Hrvatska i Njemačka. Doslovno nevjerojatnu. Svi oni koji su sredinom drugog poluvremena odustali i prestali gledati ovaj dvoboj, imaju za čim žaliti. Nakon jako loše odrađenih 40-ak minuta, Hrvatska se podigla i napravila je malo čudo.

Bilo je dosta kriznih trenutaka, situacija u kojima Hrvatska nije izgledala dobro, a nije niti davala znakove da bi mogla okrenuti susret, ali pokazala je kako je psihički strahovito jaka i zasluženo je okrenula cijelu priču na svoju stranu.

Znalo se da će to biti teška bitka, Njemačka je oštro krenula, nizala je isključenja, ali u hrvatskim redovima bilo je previše nervoze, želje i to nije izgledalo dobro.

Njemačka je s četiri uzastopna gola uspjela odmaknuti na 13:8, pet razlike već u prvom poluvremenu, no srećom dva gola Karačića i jedan Duvnjaka spuštaju zaostatak i na odmor se odlazi s 14:11 za Njemačku.

Prvih deset minuta drugog dijela nije bilo dobro. Nastavilo se u istom ritmu, Njemačka je održavala lijepu prednost, a onda je krenulo. Prvi je povukao Luka Stepančić koji je bio najzaslužniji za smanjenje zaostatka na samo minus dva.

Bila je to naznaka povratka, a u 48. minuti brzim golovima Horvata i Mandića napokon je uspjela poravnati na 22:22.

Ušlo se u tešku i neizvjesnu završnicu, Njemačka je održavala tu malu prednost, sve do završnice.

Prvo u 58. minuti Duvnjak poravnava nakon što je ukrao loptu i pobjegao u kontru. Njemačka je ostala minutu i 50 sekundi prije kraja s igračem manje nakon što je Pekeler zaradio isključenje, a onda Karačić zabija za 25:24.

Njemačka je imala minutu za zadnji napad, ali hrvatska obrana bila je odlična, Šego je branio, Mandić blokirao i čudo se dogodilo!

Hrvatska je nevjerojatnim preokretom stigla do pobjede i ide u polufinale, a Njemačka će završnicu gledati od kuće!

Odgovori