HT Eronet organizirao panel diskusiju o temi „Inovacija u fokusu – Nova generacija mogućnosti“

Drugoga dana Međunarodnog sajma gospodarstva Mostar 2022., HT Eronet je organizirao panel o temi „Inovacija u fokusu – Nova generacija mogućnosti“.

Panelisti su bili – inovator i stručni učitelj u Srednjoj strukovnoj školi u Samoboru prof. Ivan Vlainić, osnivač INFODOM grupe prof. dr. Slavko Vidović, generalni direktor tvrtke Verso Altima Mario Gerenčir, voditelj projekta SMART Campusa SUM-a doc. dr. Daniel Vasić i član Uprave HT Eroneta za marketing, prodaju i korisničku podršku Tomislav Ruk. Panelom je moderirala rukovoditeljica Korporativnih komunikacija HT Eroneta Misijana Brkić-Milinković.

Prof. Vlainić koji je, inače, otkrio Matu Rimca i njegov inovatorski potencijal, govorio je o mladim inovatorima – kako ih prepoznati i potaknuti na stvaranje još u osnovnoškolskoj dobi, pa preko srednje škole do fakulteta, na što se nadovezao doc. dr. Daniel Vasić  pojašnjavajući na koji način Sveučilište prepoznaje potencijal studenata i usmjerava ih dalje. Također se osvrnuo na suradnju SUM-a i HT Eroneta koja je posebno učvršćena kroz projekte e-Škole koja je tijekom dvije pandemijske godine osiguravala online nastavu za učenike, potom tu je projekt Smart Campusa u sklopu kojega je promoviran smart parking, smart kiosk, robot Leo Rover koji je osmišljen u suradnji s HT Eronetom i tehnološkim partnerom Ericssonom Nikolom Teslom.

Član Uprave HT Eroneta za marketing, prodaju i korisničku podršku Tomislav Ruk također je naglasio suradnju sa Sveučilištem koja se razvija u više pravaca te kazao kako mnogi studenti Sveučilišta u Mostaru rade u HT Eronetu putem studentskog servisa, ili su na praktičnoj obuci iz različitih područja – od IT, tehničkog do, primjerice, korporativnih komunikacija.

Mario Gerenčir iz tvrtke Verso Altima predstavio je koncept Smart Cityja, osvrnuvši se na primjer Skoplja i Ljubljane. U kontekstu Smart Cityja i čitave lepeze usluga koje će moći pokriti taj koncept, predstavio je i novi hibridni obračunski sustav HT Eroneta koji je uradila ova tvrtka, a kroz koji će se moći integrirati i sami obračun partnera kroz zaduženje njegovih usluga, čemu će i on imati pristup.

Prof. Slavko Vidović govorio je o Industriji 5.0 koju odlikuje umjetna inteligencija i koja, u konačnici, predstavlja punu integraciju između čovjeka i tehnologije.

Zaključci HT Eronetova panela otvorili su brojne mogućnosti za suradnju i nove projekte, a sukladno motu pod kojim se ove godine predstavljamo na sajmu: Rastemo s najboljima!

 

 

 

 

 

 

Odgovori