Ivan Dodig ubilježio i drugu pobjedu u kvalifikacijama te stigao na korak od glavnog turnira

Jedan od onih koji dolaze, prošle godine najbolji junior svijeta i osvajač juniorskog Roland Garrosa, Andrej Rubljev, nije uspio iznenaditi Ivana Dodiga u drugom kolu kvalifikacija Wimbledona. Rus se, istina, najbolje snalazi na zemljanoj podlozi, trava mu nije najjača strana, ali bez obzira na to pružio je dobar otpor Dodigu i poražen je tijesno u tri seta.

Dodig nije ušao dobro u meč i brzo je izgubio svoj početni udarac, a na servis Rubljeva nikako nije uspio stvoriti pritisak. Prilika se ipak otvorila u završnici seta kada je došao do 15:40, ali Rubljev se izvukao i osvojio set sa 6:4.

 

U drugom setu alarm se nakratko upalio kada je Dodig izgubio servis kod 2:2, ali srećom odmah je uspio uzvratiti i u sljedećem gemu napraviti break te se vratiti u set. U završnici je u pravom trenutku došao do još jedne prilike za break, ujedno i set lopte za 6:4.

Treći set donio je potpuno ravnopravan tenis, obojica su držali svoj servis sve do završnice kada na servisu Rubljeva Dodig dolazi do 15:40 i dvije meč lopte te upisuje pobjedu s 4:6, 6:4, 6:4.

U trećem kolu očekuje ga Argentinac Horacio Zeballos, s obzirom na podlogu protivnik koji nije loš izbor za ovu fazu turnira.

HRsport.net

 

Odgovori