Ivan Dodig

Uz Marina Čilića teniski as jeste Ivan Dodig, koji je niz godina bio najbolji bosanskohercegovački tenisač. Njegov talent bio je prepoznat od najranije dobi kada je nadmoćno osvajao prvenstva Europe u mlađim dobnim kategorijama. Brojne ozljede onemogućile su Dodigu napredovanje u seniorskom svijetu. Međutim, iz godine u godinu Ivan napreduje na ATP ljestvici i dokazuje svoj izniman tenijski potencijal. U ožujku 2009. Ivan je osvojio i svoj prvi naslov u karijeri, i to na challangeru u Sarajevu.

Početkom 2010. godine Ivan je ostvario i najveću pobjedu na ATP touru. Na prvome Grand Slam turniru u Australiji Ivan je prošao kvalifikacije i u 1. kolu turnira svladao Juana Carlosa Ferrera, što mu je donijelo skok na ATP ljestvici. U 2010. godini zabilježio je i debitantski nastup za Davis Cup reprezentaciju Hrvatske. U meču protiv Ekvadora Ivan je ostvario svoju prvu pobjedu. Godina 2011. za Ivana je označila sezonu iz snova i plasman među 40 najboljih igrača svijeta.

Započela je osvajanjem prvoga turnira u karijeri, i to pred domaćom publikom na Zagreb Indorsu.

Nastavljen je sjajnim rezultatima na turnirima Masters serije gdje valja spomenuti kako je pobijedio i 4. igrača svijeta Šveđanina Söderlinga kao i Španjolca Rafaela Nadala.

Izvrsnim igrama Ivan je uz Marina postao stožerni član Davis Cup reprezentacije. Godinu 2011. završava na 36. mjestu ATP ljestvice. 

 

 

 

Odgovori