Ivan Martinac europski prvak, drugo subotnje zlato Hrvatske!

Hrvatski uspjesi na Europskom prvenstvu u karateu, kojem je domaćin Zadar, nastavili su se tijekom subote pa je nakon Anđela Kvesića europski prvak postao Ivan Martinac.

Zlatnu medalju Martinac je osvojio u kategoriji -75 kg, a kao i Anđelo Kvesić nešto ranije, tako je i Martinac zadnji korak prema tronu napravio pobjedom protiv talijanskog predstavnika. Martinac je u finalu svladao Danielea De Viva, a Kvesić je završnu pobjedu ostvario protiv Mattea Avanzinija.

Subotnji dan u Zadru iz hrvatskog je kuta počeo osvajanjem brončane medalje Ivana Kvesića koji je u poluteškoj kategoriji -84kg nadmoćno svladao Španjolca Alejandra Arencona Molinu sa 7-0 u dvoboju za treće mjesto.

Tijekom subote dogodit će se još tri nastupa hrvatskih predstavnika. Za zlato i naslov europske prvakinje borit će se Ema Sgardelli (-50 kg). Dvoboji za brončana odličja slijede za Borana Beraka (-67 kg) i hrvatsku žensku reprezentacija u borbama.

U parakarateu slijede tri hrvatska nastupa za europsko zlato. Zasad su najmanje srebro osigurali Stipe Barić, Daniela Topić i Julija Karadakić.

HRT.hr

Odgovori