Ivan Martinac: San svakog sportaša je učiniti svoj narod ponosnim

Brotnjaci slave svoju novu zvijezdu, europskog prvaka u karateu, Ivana Martinca. Šesnaestogodišnji Martinac postao je najjači kadet Starog kontinenta, čime je ušao u povijest hrvatskog karatea kao osvajač i svjetske i europske medalje.

Brotnjo-sport.info bio je uz Ivana na putu prema povijesnom uspjehu koji će zlatnim slovima biti upisan u anale broćanskog sporta.

Nakon trijumfa, Ivan je dao intervju za naš portal.

 

Ivane, zlatna medalja je oko vrata, postao si najbolji kadet Starog kontinenta. Kakav je osjećaj?

Nema boljeg osjećaja. Nešto neopisivo, na ovo sam čekao dugo vremena i kad se napokon ostvarilo, mogu reći da je stvarno nevjerojatan osjećaj. Biti najbolji u Europi, ostvariti još jedan sportski podvig, za svakoga sportaša je ostvarenje želja.

Briljirao si do finala, bez izgubljenog poena.

Izgleda da je ispalo bolje nego što sam očekivao; nisam se nadao da mi nitko neće napraviti poen do finala, ali sretan sam što je tako ispalo.

Onda je slijedio veliko finale protiv Španjolca.

Prije finalne borbe rekao sam si da ću dati sve od sebe da budem prvi i obećao sam si to i u posljednjim sekundama kad sam već gubio 1:0. Nisam gubio nadu,znao sam još uvijek to mogu i da ništa nije izgubljeno i kad je taj sanbon prošao mogu reci da sam bio ponosan.

Emotivno je bilo gledati te na postolju i slušati Lijepu našu. Postao si ponos cijele nacije i svoga rodnog kraja.

San svakog sportaša definitivno jest da učini svoj narod ponosnim i da se svira upravo ‘njegova’ himna. Osjećaj je predivan, slušati Lijepu našu u srcu Azerbejdžana mi je bio najljepši trenutak u životu. Azerbajdžan će mi uvijek ostati u lijepom sjećanju jer tamo sam se okitio naslovom prvaka.

Kome posvećuješ naslov prvaka?

Naslov prvaka posvećujem mojoj obitelji,reprezentaciji i svima onima koji su me podržavali. Želio bih posebno istaknuti svog trenera Danijela Vučića bez kojeg sigurno ne bih uspio.

Ivan je na kraju razgovora zahvalio i portalu brotnjo-sport.info.

Hvala vam od srca što ste me pratili u dalekom Azerbajdžanu. Puno mi znači vaša podrška.

Ivanu hvala što je svojim rezultatom i sportskim ponašanjem učinio ponosnim rodni kraj i Hrvatsku koju već dugo godina veličanstveno predstavlja diljem Europe i svijeta.

 

Odgovori