Ivan Martinac

 

Ivan Martinac već je afirmirano ime među mladim karatistima Europe. Iako ima tek 16 godina, Ivan je trostruki prvak Hrvatske, vlasnik srebrne medalje s Europskog prvenstva i brončane sa Svjetskog prvenstva u Maleziji te titule prvaka Starog kontinenta.  Na  7. svjetskom  prvenstvu  za kadete, juniore i mlađe seniore Martinac je nastupio u kategoriji kadeti, – 63 kg. Ukupno je imao pet mečeva, od čega četiri pobjede.  Time je postao najtrofejniji kadet u povijesti hrvatskog karatea i jedini sportaš kojemu je pošlo za rukom da u istoj godini osvoji europsku i svjetsku medalju. Prošle godine osvojio je i nagradu Sportskog  saveza „Brotnjo“ za najboljeg kadeta.

Ivan je već sada dosegao vrh svjetskog karatea i postao jedan od najtrofejnijih karatista  u povijesti broćanskog karatea.  U veljači 2012. godine Martinac je osvojio naslov prvaka Europe, s briljatnim nizom na turniru od 6 pobjeda. Treba naglasiti kako je u 2012. proglašen najboljim sportašem Grada Zagreba te najboljim kadetom općine Čitluk.

Skromnost, talent, želja za uspjehom i vjera u sebe, krase momka koji će vjerujemo u sezonama koje slijede nastaviti pisati povijest hrvatskoga karatea.

Odgovori