Ivica Zubac sjajan protiv Cedevite

Cibona: Skokna 8, Mustapić, Obrvan, Kumanović 2, Kvesić, Zadravec 4, Slavica 9, Tomić 10, Lučić, Zubac 14, Maričević 2, Arapović 26. Trener: Kapov

Cedevita: Kokolić 5, Đurinović, Osolnik 12, Zebić 7, Vučić 9, Rezo 5, Lončar 8, Gašpert, Solomun 4, Mazalin 14, Živko 10. Trener: Tus

Cedevita od početka utakmice nije dozvolila da se favorizirana Cibona odvoji na veću razliku. Najbliže tomu je bila u posljednjoj četvrtini kada je imala dvoznamenkastu prednost, ali mladi Vitamini su uspjeli sustići i učiniti ovu utakmicu neizvjesnom. Na kraju su Cibosi bili sigurne ruke sa linije slobodnih bacanja i nisu dozvolili da o pobjedi odlučuje šut gostiju.

 

Stotinjak gledatelja gledalo je dosta nervoznu utakmicu, a posebno je prednjačio domaćin. Tako je u prvom dijelu nakon suđenog namjernog faula Brune Skokne bilo dosta protesta, u drugoj četvrtini je tehničku zaradio i trener Ivan Kapov, a u trećoj su suci Skokni pokazali put u svlačionicu. Nije nedostajalo prave “seniorske” borbe pod obručem, a par igrača je moralo zatražiti i liječničku pomoć.

Na kraju je presudila duža kluba Cibone te Arapović, najbolji pojedinac utakmice, koji se uz dobar učinak ispod koša istaknuo i s preciznim šutevima. Uz Arapovića veliki posao je napravio i Ivica Zubac.

crocosarka.com

 

Odgovori