Izvrsna priprema za US Open: Dodig i Melo najbolji u Cincinnatiju!

Ivan Dodig i Marcelo Melo osvojili su drugi naslov u nizu na Masters 1000 turnirima! Poslije slavlja u Torontu na kraju srpnja, Dodig i Melo su svojom osmom pobjedom zaredom došli do titule i na tvrdoj podlozi Cincinnatija, na turniru na kojemu su bili četvrti nositelji.

Hrvatsko-brazilski dvojac je u finalu sa 7:6(5), 6:7(5) i 10:6 bio jači od petopostavljenog nizozemsko-rumunjskog para Jean-Julien Rojer/Horia Tecau.

Završni meč tjedna u konkurenciji parova bio je vrlo zanimljiv, bez ijednog izgubljenog gema na servisu na bilo kojoj strani. Poslije gubitka prvog seta, Rojer i Tecau uspjeli su se vratiti i izboriti produženi ‘tie-break’, a u njemu je neizvjesnost trajala do 5:5. Dodig i Melo potom su došli na svoje, dobili su četiri poena zaredom i zadržali značajnu prednost.

 

Marcelo Melo i Ivan Dodig

Melo i Dodig u velikoj pobjedničkoj seriji (fotografija: Peter Figura, Canada)

Hrvatsko-brazilska kombinacija proslavila je svoj šesti zajednički naslov, a među njima, četiri su na Masters 1000 turnirima, a još jedan na zemlji Roland Garrosa. Osim ove sezone u Torontu i Cincinnatiju, na Masters 1000 razini osvajali su titule i 2013. u Šangaju i lani u studenom u pariškom Bercyju.

ATP Masters 1000 Cincinnati, parovi, finale:

Dodig/Melo (Hrvatska/Brazil, 4) – Rojer/Tecau (Nizozemska/Rumunjska, 5) 7:6(5), 6:7(5), 10:6

 

Odgovori