Jakov Medić podrijetlom iz Hamzića potpisao za Ajax

U subotu ujutro sjeo je s najbližim članovima obitelji na avion i krenuo u Amsterdam. Nakon gotovo dva dana liječničkih pregleda (koje je prošao bez i najmanje zamjerke) i birokracije, tek u nedjelju navečer oko 21 sat sve je bilo gotovo i Jakov Medić (24) postao je novi nogometaš Ajaxa.

I nisu samo on i nestrpljiva obitelj čekali da posao završi nego i trener Maurice Steijn i cijela momčad. Jer Medić je odmah sjeo u auto i za novim suigračima otputovao u Dortmund na prijateljsku utakmicu s Borussijom.

– Osjećaj je nevjerojatan. Još uvijek sam uzbuđen i pun emocija. Stvarno sam sretan i ponosan što sam dio ovog kluba. Svi znaju Ajax i legende koje su ovdje igrale. Stvarno sam sretan i još uvijek ne vjerujem da sam ovdje. Vjerujem da moje vrijeme tek dolazi, ovdje sam došao ispisati povijest – rekao je Medić na predstavljanju.

– Ja sam tip igrača koji na terenu pokazuje puno emocija. U privatnom životu sam potpuno drukčiji. Na terenu se želim boriti i čuvati gol. To je moj posao. Obožavam nogomet i zato mi je drago sam u Ajaxu. Obožavam i potporu navijača i rasprodane stadione, jedva čekam zaigrati na ovom stadionu – dodao je.

Ajax je za njega platio odštetu od gotovo tri milijuna eura plus bonusi, iako je Medić ulazio u posljednju godinu ugovora sa St. Paulijem.

Jakov je rođen u Zagrebu, a njegov otac Andro je iz Donjih Hamzića gdje imaju obiteljsku kuću.

 

Odgovori