Karatisti Brotnja uspješni na prvenstvu Hrvatske

U subotu i nedjelju je u Sukošanu kod Zadra održano prvenstvo Hrvatske u karateu za uzraste do 12 i do 14 godina. Nastupili su najbolji mladi karatisti i karatistice iz RH, među njima i članovi KK  Brotnjo. Deni Šarac osvojio je naslov prvaka Hrvatske u teškoj kategoriji za mlađe kadete (do 14 godina).

U prva dva kola pobijedio je identičnim rezultatom 3:0 Bubnića iz Rijeke i Vuka iz Ivaneca. u 1/4 finalu pobjeđuje Vukovarca Juričića 1:0, a u 1/2 finalu Samoborca Kramarića 3:0. U finalu pobjeđuje Hena iz Hrvatskog Dragovoljca 1:0 za veliko slavlje. Bio je to odličan nastup Šarca koji u pet mečeva nije dopustio protivnicima da mu poentiraju.

Na ovaj način Deni je spojio naslove na Grand Prix Croatia i državnom prvenstvu te dokazao da je u ovom trenutku najbolji teškaš u RH.

Petra Grgić u prvom kolu pobjeđuje Hadžimuratagić iz Zagreba sa 2:0, u 1/4 finalu Čižmar 3:0 te na taj način ulazi u 1/2 finale. Tamo nažalost gubi od Lesjak iz Međimurja, ali u borbi za medalju pobjeđuje Krešić te osvaja brončanu medalju.

Vilma Krasić također je osvojila brončanu medalju. U prvom kolu sigurno pobjeđuje Opačak, ali u 1/4 finalu gubi od Rumplin iz Međimurja. Šteta za ovaj poraz jer Vilma je imala prednost u meču i veliku priliku otići i do kraja jer Rumplin je na kraju bila prva. Ipak Vilma je pokazala psihološku stabilnost uspijevši se pribrati nakon pomalo neočekivanog poraza te je kroz repasaž došla do brončane medalje.

Iva Soldo poražena je u prvom kolu od kasnije pobjednice iz Rijeke. Kako je Rječanka ušla u finale Iva je dobila priliku boriti se u repasažu gdije prvo pobjeđuje Rep iz Pitomače ali u borbi za medalju gubi od Šupljić iz Splitskog Obija te ostaje na korak do pobjedničkog postolja.

Katarina Sušac u prvom kolu pobjeđuje protivnicu iz Zagreba 1:0, u drugom Splićanku 2:0 ali u 1/4 finalu gubi od predstavnice Hrvatskog Dragovoljca sudačkim izjašnjavanjem. Cura iz HD gubi u 1/2 finalu te Katarina ostaje bez mogućnosti boriti se za medalju.

Prvog dana natjecanja nastupila je najmlađa članica natjecateljske ekipe k.k. Brotnjo Barbara Krasić.Ona je pružila jak otpor favoriziranoj protivnici iz Virovitice ali nije uspijela doći do pobjede.

K.k. Brotnjo završava nastup na Prvenstvu Hrvatske sa jednom zlatnom i dvije brončane medalje. Iznimno smo zadovoljni nastupom i ostvarenim rezultatima. Pokazalo se da imamo iznimno talentiranu ekipu te da u budućnosti možemo računati na velike stvari – priopćeno je iz Karate kluba Brotnjo.

 

 

Odgovori