Kuglaši Međugorja u listopadu nastupaju na europskoj sceni

Kuglaši KK Međugorje – Brotnjo završili su natjecanje u Premijer ligi BiH za kuglaše u sezoni 2012./2013. na visokom četvrtom mjestu i na taj način izborili pravo nastupa u europskom kupu. Zahvaljujući odličnom plasmanu u Premijer ligi kuglaši Međugorja nastupit će u listopadu na NBC Pokalu koji će se održati u Augsburgu. Europski kup na kojemu će nastupiti kuglaši Međugorja održat će se od 1. do 5. listopada u jednom od najstarijih njemačkih gradova smještenom na jugozapadu savezne države Bavarske, a prije nastupa u europskom natjecanju kuglaše Međugorja očekuje i početak natjecanja u domaćem prvenstvu.

 

Inače, nastup u europskim natjecanjima u prošloj sezoni izborilo je osam klubova iz BiH, četiri u muškoj i četiri u ženskoj konkurenciji, a nova sezona Premijer lige BiH za kuglaše počinje 8. rujna.

Vijest da će jedan broćanski klub, zahvaljujući odličnoj sezoni u najjačem bosanskohercegovačkom natjecanju, nastupiti u europskom natjecanju zasigurno će obradovati ljubitelje sporta, no iz kluba ističu kako odlične rezultate na odgovarajući način ne prate i ulaganja u ovaj klub i u ovaj sport.

 

Odgovori