Kultni teniski teren na Krstinama dobio profesionalnu tvrdu podlogu

Osamdesetih godina prošloga stoljeća u međugorskom naselju Krstine počela se razvijati najljepša sportska priča na hercegovačkim prostorima. Braća Žarko i Tomislav Dodig odlučili su djeci iz Međugorja omogućiti nešto novo – igrati tenis. Iako skeptika nije nedostajalo jer tenis na ovim prostorima nije bio još afirmiran, na Krstinama je, pored obiteljske kuće uskoro napravljen teniski teren. Na njemu su prve sportske korake napravili danas proslavljeni svjetski tenisači, Marin Čilić i Ivan Dodig, kao i Željko i Mladen Dodig koji pripadaju samome vrhu trenerske elite. Devedesetih godina na tome su se mjestu okupljali najbolji mladi tenisači Europe, nastupajući na tadašnjem „Brotnjo Cupu“.

Na inicijativu Tenis kluba „Međugorje“ na kultnom terenu je postavljena profesionalna tvrda podloga kojom su stvoreni vrhunski uvjeti za pripremu naših tenisača za američku turneju i posljednji Grand slam sezone, US OPEN. Također, ovaj teren će omogućiti kvalitetniji razvoj polaznicima škole tenisa i mnogobrojnim rekreativcima.

Prvi meč na novouređenom terenu su odigrali braća Željko i Ivan Dodig te Dominik Dodig i legenda tenisa, Žarko Dodig.

Financijska sredstva za realizaciju ovoga infrastrukturnog projekta su osigurali Tenis klub „Međugorje“, donatori, Federalno ministarstvo kulture i sporta, Općina Čitluk i Tenis savez Bosne i Hercegovine.

Čestitamo Tenis klubu Međugorje na realizaciji projekta i želimo im puno uspjeha u budućemu radu.

Odgovori