Larissa Kalaus u podcastu Igrač više: ‘Šego na penalima, kao Tea s nama’

Hrvatske rukometašice bile su jedno od najugodnijih iznenađenja na kraju 2021. godine. Priča o odlasku na Europsko prvenstvo u statusu autsajdera već je jako dobro poznata, a cijela situacija s koronavirusom koliko je odmogla time što dobar dio igračica nije mogao na Europsko prvenstvo, toliko je ujedinila one koje su otišle na Euro.

“Baš smo bile u simbiozi kao nikad prije, baš zbog korone jer nismo mogle niti izaći van pa smo si napravile da nam bude što ugodnije. Imale smo svoj dnevni boravak, ta Ćamilina fotelja, božićni ugođaj, sve nas je to ujedinilo”, priča Larissa Kalaus.

Bilo je jako bitno dobro krenuti u Prvenstvi i pokazalo se da je baš ta prva pobjeda protiv Mađarica bila presudna.

“Na zadnjim prvenstvima smo bile baš loše, i zato nam je ta prva utakmica sada bila najvažnija. Rekle smo si da idemo uzeti barem tu jednu pobjedu. I onda kada smo se u egal utakmici tako dobro držale i na kraju dobile, bilo je idemo vidjeti što ćemo sljedeće napraviti. Zakotrljalo se i sve je išlo super.”

Hrvatska je nastup na Euru završila s dva poraza.

“Teško nam je pao poraz od Norveške, 40 minuta smo bile tu, ali kod njih je tako, 2-3 greške, ni ne okreneš se, a već je 5-6 razlike. Malo nas je to poljuljalo, ali ne toliko kao poraz protiv Francuskinja. Više nas je pogodilo što je to prvo poluvrijeme izgledalo tako loše, kao da smo došle tamo i čekale da nas razbiju. Nekako smo se uspjele izvući, stožer je tu odigrao veliku ulogu te nam je poručio da nećemo ostati u pamćenju po ulasku u četiri, nego idemo po medalju.”

Tea Pijević imala je sjajno Prvenstvo, a jako dobro je krenuo i od ozljede oporavljeni Marin Šego.

“To što je Tea radila nama, tako je jučer izgledalo sa Šegom i penalima. Sve si gledaš kod trećeg hoće li ga obraniti pa ne vjeruješ da brani i četvrti… Vratar je jako bitna komponenta.”

Odgovori