Marin Čilić bez polufinala Memphisa, glatko poražen od Keija Nishikorija

Marin Čilić nije uspio svladati petog nositelja Memphisa Keija Nishikorija, ubilježio je prilično uvjerljiv poraz i nastup završio u četvrtfinalu. Nishikoriju je za pobjedu trebalo manje od sat i 15 minuta te je tako turnir nakon drugog napustio i prvi nositelj…

Nakon dobrih igara na PBZ Indoorsu, Marin Čilić je unatoč dvije pobjede i dolasku u četvrtfinale za jedno koplje slabije odigrao tijekom cijelog turnira u Memphisu.

Svladao je Ivana Dodiga i Igora Sijslinga, međutim obojicu u tri seta, a posebno se mučio protiv Nizozemca u meču u kojem je spasio tri meč lopte i pobjedu upisao tek nakon dva i pol sata igre.

 

Upravo taj meč odnio mu je podosta svježine i nije bio u idealnom stanju za odličnog Japanca Keija Nishikorija. Još nakon pobjede protiv Sijslinga, bilo je jasno da mu takva predstava neće nikako biti dovoljna protiv petog nositelja i to se pokazalo točnim.

Tek nešto precizniji servis, ali i više neforsiranih pogrešaka. Upravo te brojne pogreške bile su i jedan od glavnih krivaca poraza, Čilić je bio prilično nervozan, a to je pokazao iskalivši se na reketu što baš i nije njegov stil.

Nishikori je prvi set uzeo breakom kod 2:2 kada se Čilić uspio izvući od 15:40, međutim nakon dvije spašene break lopte, stigla je treća koju nije uspio spasiti. Nakon toga je mogao vratiti izgubljeni servis, ali Nishikori se izvukao i do kraja seta više nije bilo pravih prilika.

Drugi set bio je prava noćna mora za Marina. Nakon što je poveo s 1:0, ušao je u priličnu krizu i u narednih pet gemova osvojio je tek četiri poena, izgubio dva servis gema i Nishikori je došao pred vrata pobjede. Bilo je jasno da Čilić u ovakvom izdanju neće moći do čudesnog preokreta i Japanac je vrlo brzo završio posao i slavio s glatkih 6:4, 6:2.

Šteta za Čilića kojem se otvorila prilika čak i za osvajanje turnira ispadanjem opasnog Milosa Raonica, međutim igra nije bila na zadovoljavajućoj razini i Nishikori je bio taj koji je to znao kazniti.

 

hrsport.net

 

Odgovori