Marin Čilić bez prolaza u osminu finala u Madridu, preokretom slavio Fernando Verdasco

Marin Čilić propustio je veliku priliku plasirati se u osminu finala ATP turnira u Madridu. U susretu drugog kola svladao ga je Fernando Verdasco sa 6:7, 7:6, 6:3…

Fernando Verdasco bio je u teškoj situaciji, ali uspio se izvući i nakon trijumfa u tie-breaku drugog seta napraviti preokret. Marin Čilić tu je propustio veliku priliku, imao je šansu za pobjedu u dva seta, no dekoncentracija je došla u najgore vrijeme.

Prvi set otišao je na Čilićevu stranu u tie-breaku nakon što je Marin u dva navrata imao break prednosti i oba puta se Španjolac vratio. međutim u 13. igri Čilić je iskoristio drugu set loptu i stigao do prednosti.

 

Odmah na početku drugog seta hrvatski tenisač je izgubio svoj servis i Verdasco je pobjegao na 3:0, no ovaj put se Čilić uspio vratiti i učiniti set neizvjesnim. Otišlo se ponovno u tie-break gdje je Marin imao vodstvo 5:2, ali izgubio narednih pet poena i Verdasco se vratio.

Podiglo je to Španjolcu samopouzdanje i zaigrao je još bolje u trećem setu. Tamo je kod 2:2 iskoristio break loptu nakon što je Čilić ispustio 40:15, u završnici seta još jednom oduzeo Marinu servis i prošao u osminu finala.

Marin je tako propustio veliku priliku za pobjedu, a Verdasca očekuje još teži protivnik, sunarodnjak David Ferrer.

 

Odgovori