Marin Čilić lakoćom do četvrtfinala u Istanbulu, Džumhur svladan u dva seta

Marin Čilić nije imao posebnih problema u susretu drugog kola ATP turnira u Istanbulu. Protivnik mu je bio Damir Džumhur iz Bosne i Hercegovine, a Čilić ga je svladao za 70 minuta u dva seta.
Džumhur ove sezone igra dosta promjenjivo, imao je nekoliko dobrih mečeva, ali isto tako i onih u kojima nije bio na očekivanoj razini. Ovdje se teško nosio s Čilićem i samo u početku meča stvarao mu je probleme.
Marin je malo uspavano ušao u meč i vrlo brzo Džumhur je stigao do breaka. Kod 1:1 tenisač iz Bosne i Hercegovine okrenuo je Čilićevih 40:15 te iskoristio drugu break loptu za prvu prednost u meču.
Bilo je to ujedno i njegovo posljednje vodstvo, Marin je odmah odgovorio, napravio je break i vratio se u set. Do kraja seta Čilić više nije imao nikakvih problema na svom servisu, Džumhuru je prvo zaprijetio dolaskom na 15:40 kod 3:2, a onda je isto napravio i kod 4:3, samo ovaj put je stigao do breaka.
Bio je to ujedno break koji mu je donio prvi set s glatkih 6:3 za 36 minuta igre.

U drugom setu još uvjerljiviji Čilić i uspješno dovršavanje posla. Džumhur nije uspio stvoriti probleme na Marinovom servisu dok je hrvatski tenisač dva puta oduzimao servis protivniku i dovršio posao s konačnih 6:3, 6:2.
Četvrtfinale Marinu donosi Belgijca Stevea Darcisa s kojim se Čilić susreo još davne 2009. godine u Indian Wellsu gdje je slavio u tri seta.
ATP Istanbul, drugo kolo:
Marin Čilić (Hrvatska, 2) – Damir Džumhur (BiH) 6:3, 6:2

Odgovori