Marin Čilić nerješiva zagonetka za Bornu Ćorića, sedmi susret i sedma pobjeda za Međugorca

Bila je ovo dobra prilika za Bornu Ćorića za prekid niza poraza protiv Marina Čilića. Čilić se tek vraćao s odmora i nije imao meč od poraza u drugom kolu Wimbledona protiv Guida Pelle, ali svejedno je svladao Ćorića i nastavio niz uspjeha u međusobnim dvobojima.

Sedmi međusobni susret i sedma pobjeda Čilića te, zanimljivo, i sedmi susret bez odigranog ijednog tie-breaka. Svi setovi završeni su ranije pa tako i ova tri.

Čilić može biti zadovoljan, nakon neočekivanog poraza od Pelle upisao je pobjedu protiv igrača iz Top 20 i prošao u treće kolo turnira u Torontu gdje još uvijek čeka protivnika. Naime svoj meč tek trebaju odigrati Diego Schwartzman i Sam Querrey, a pobjednik tog meča bit će Marinov protivnik.

Protiv Ćorića morao je vrlo rano spašavati break lopte, već u prvom gemu Borna je imao 15:40 i ukupno tri break prilike koje nije iskoristio. U nastavku seta Čilić je stabilizirao igru na svom servisu, a kod 4:3 došao je do breaka koji mu je donio i set.

U drugom setu zamijenjene uloge. Tu je Borna bio taj koji je besprijekorno odrađivao svoje servis gemove, a Marin je imao kraću krizu te kod 3:2 izgubio servis i slijedom toga i set.

Vratio se Čilić u trećem setu gdje je krenuo s 3:0 zatim u naredna dva servis gema spasio ukupno četiri break lopte da bi u šestom gemu još jednom oduzeo servis Ćoriću i nakon toga završio posao.

Na kraju 6:3, 3:6, 6:1 za Marina koji je pogodio 12 aseva uz četiri dvostruke servis pogreške te realizirao sve tri ukazane break prilike. Ćorić ih je imao osam, ali samo jednu je iskoristio.

Toronto, drugo kolo:
Marin Čilić (Hrvatska, 6) – Borna Ćorić (Hrvatska) 6:3, 3:6, 6:1

Odgovori