Marin Čilić otvorio PBZ Indoors glatkom pobjedom protiv Mate Delića

Svega dva susreta su na rasporedu prvog dana glavnog ždrijeba PBZ Indoorsa, a u prvom od njih Marin Čilić je igrao protiv Mate Delića. Kao što se i očekivalo, Čilić nije imao problema i glatko je svladao Delića. Delić je u glavni ždrijeb ušao uz pozivnicu organizatora i želio se u ovom dvoboju predstaviti u što boljem svjetlu te pružiti što jači otpor petom nositelju. Iako je odigrao solidan meč, nije uspio zaprijetiti Čiliću koji je imao tek jednu kraću krizu na servisu pri čemu je Delić stigao do prvih break prilika.

Meč je počeo mirno i obojica su bez problema držali svoje servise sve do sredine prvog seta. Tada je Čilić uspio napraviti prvi pritisak na servis Delića u meču i kod 2:2 iskoristiti odmah prvu break loptu za ostvarivanje prednosti.

 

Tu je prednost rutinski zadržao do kraja seta uz izgubljena tek dva poena na svom servisu u cijelom setu.

Odmah na početku drugog seta Delić se našao u problemima te je u maratonskom gemu izgubio servis. Bila je to prednost koju Čilić nije ispustio iako je u posljednjem gemu Delić zaprijetio.

Na servisu Čilića za meč Delić je stigao do 15:40, ali Marin onda pogađa nekoliko as servisa zaredom i završava meč u velikom stilu sa 6:4, 6:4.

Uz 14 aseva i 68 posto ubačaja prvog servisa stigao je do pobjede za 72 minute igre i tako izborio drugo kolo. U njemu će igrati protiv boljeg iz srpskog dvoboja Dušana Lajovića i kvalifikanta Peđe Krstina koji je redom izbacivao Baghdatisa, Quinzija i Fischera na putu do glavnog turnira.

PBZ Indoors, prvo kolo:

Marin Čilić (Hrvatska, 5) – Mate Delić (Hrvatska, WC) 6:4, 6:4

HRspoet.net

 

Odgovori