Marin Čilić teškom mukom nakon gotovo tri sata borbe prekinuo gubitnički niz

Teškom mukom Marin Čilić slomio je otpor Martina Kližana i napokon upisao pobjedu. Kriza u koju je ušao dovela je do velike nesigurnosti u igri i pada samopouzdanja, no Marin je na kraju ipak uspio odlično odrađenim tie-breakom trećeg seta doći do pobjede.

Nije bilo lako, vodila se velika borba i Čilić je potrošio puno znoja i truda kako bi došao do pobjede. Uspio je nakon dva sata i 50 minuta ipak doći do pobjede 6:4, 2:6, 7:6.

Prvi set Marin je uzeo sa 6:4 uz jedan break. Do njega je stigao nakon svog maratonskog gema kada je poravnao na 3:3, nakon toga je iskoristio treću break loptu i sa 6:4 uzeo set.

Kako je počeo drugi set, činilo se da bi meč mogao biti brzo gotov. Marin je poveo s 2:0, ali onda je uslijedio pad kakav smo već viđali ove sezone, Kližan je nanizao čak sedam gemova, uzeo drugi set sa 6:2 i otvorio dobro i treći.

U trećem setu obojica su čvrsto držali svoj servis do same završnice kada je Čilić ušao u probleme. U maratonskom 12. gemu spasio je četiri meč lopte i ipak uspio na kraju izboriti tie-break gdje je Kližan potpuno pao i Čilić sa 7:0 prošao dalje.

Namučio se, ali u ovom trenutku najvažnija je pobjeda.

U drugom kolu Čilića očekuje Jan-Lennard Struff, Nijemac koji ga je prošle godine svladao u Tokiju u jednom od mečeva u kojima je Čilić svladao sam sebe.

Madrid, prvo kolo:
Marin Čilić (Hrvatska, 9) – Martin Kližan (Slovačka, Q) 6:4, 2:6, 7:6(0)

Odgovori