Marin Šego na korak do naslova prvaka Mađarske

U prvom susretu finala mađarskog prvenstva Szeged je upisao pobjedu protiv Veszprema i nosi prednost na uzvrat. Nakon što je odnio zadnjih deset naslova prvaka, Veszprem bi mogao ostati bez titule…

 Dominacija Veszprema mađarskim rukometom počela je 1992. godine i od tada samo tri puta nije bio prvak. Dva puta naslov je odnio Szeged, jednom Dunaferr, a posljednjih deset titula pripalo je Veszpremu.

Szeged se ove sezone približio prekidu dominacije Veszprema, u prvom finalnom dvoboju slavio je 32:28 i iako nije riječ o nedostižnom zaostatku, Veszprem će imati jako težak posao u uzvratu u svojoj dvorani.

Domaćin može žaliti što nije stvorio još veću prednost, dvije i pol minute prije kraja vodio je 31:25, no GajićBlagotinšek i onda u posljednjoj sekundi Manaskov smanjili su na konačnih 32:28.

Cijelim tijekom susreta domaćin je bio u boljoj poziciji, vodio je praktičko konstantno i samo je u jednom trenutku Veszprem došao do poravnanja i to na 11:11 u 23. minuti. Posebno dobro Szeged je igrao u razdoblju od 51. do 57. minute kada je napravio seriju 5:1 i odvojio se na plus šest.

U pobjedničkom sastavu Stefan Sigurmannsson postigao je šest golova, a Richard Bodo pet. Ivan Sršen bio je strijelac jednom dok Alen Blažević nije zabio.

Kod Veszprema najefikasniji bio je Dejan Manaskov koji je postigao šest pogodaka, a Renato Sulić triput je bio strijelac.

Finale mađarskog prvenstva:
Szeged – Veszprem 32:28

Odgovori