Mateo Sušić novi igrač Cluja: Cilj je osvojiti jedan trofej i igrati grupnu fazu Evropske lige

Naš brotnjak Mateo Sušić potpisao je trogodišnji ugovor s rumunskim Clujom. Sušić je nakon godinu dana provedenih u njemačkom Energie Cottbusu dobio nekoliko ponuda, a karijeru je odlučio nastaviti u rumunskom Cluju.

“Veoma sam zadovoljan uslovima ugovora, a privukle su me i ambicije kluba, koji u narednoj sezoni namjerava osvojiti barem jedan trofej. Osim toga, nastupit će i u Europskoj ligi s ciljem ulaska u grupnu fazu. Imao sam nekoliko ponuda iz Austrije i Italije, ali su Rumuni bili brži i konkretniji”, izjavio je Sušić za portal Klix.ba.

 

Dvadesettrogodišnji nogometaš i bivši član U21 reprezentacije BiH namjerava svojim igrama zaslužiti poziv u A selekciju.

“Velika mi je želja zaigrati za A reprezentaciju BiH. Nadam se da ću se igrama u Cluju izboriti za mjesto u državnom timu”, kazao je Sušić, koji vjeruje da Zmajevi na Svjetskom prvenstvu u Brazilu mogu napraviti dobar rezultat.

“Sudeći po pripremnim utakmicama, momci su zaista u dobroj formi. Nadam se da će se ta forma zadržati i na SP u Brazilu. Ako se to ostvari, Zmajevi bi mogli daleko dogurati”, završio je novi igrač Cluja.

Sušić je karijeru počeo u NK Međugorje, a igrao je i za za mlade selekcije Brotnja i Zrinjskog. Za prvi tim Plemića je nastupao dvije godine, nakon čega je nosio dres NK Istre. U Energie Cottbusu je proveo godinu dana, a karijeru će nastaviti u Cluju na poziciji desnog bočnog.

 

 

 

Odgovori