Međugorje „zaustavilo“ Turbinu

U 17. kolu Prve lige – jug rukometaši Međugorja ostvarili su novu domaću pobjedu. Međugorčani su sinoć u Gradskoj sportskoj dvorani u jednosmjernoj utakmici lako nadigrali Turbinu iz Jablanice sa 35:16 (20:9). Domaći rukometaši dobro su otvorili susret i već u 13. minuti serijom golova Dodiga goste iz Jablanice ostavili na -5 (10:5). Budući da desetoplasirani Jablaničani sinoć nisu mogli parirati raspoloženim Međugorčanima prednost naših rukometaša rasla je iz minute u minutu.

Međugorje: Ivanković, Stipanović 1, Prusina 4, Dodig 9, Mijatović 4, Kozina 1, Šego 4, Bencun 1, Soldo 2, Barbarić 3, Miletić 5, T. Šimović 1, Dugandžić. Trener: Dragan Ćavar.

 

Prusina, Šego, Miletić i Dodig pobrinuli su se da Međugorje tri minute prije kraja poluvremena dođe do deset pogodaka prednosti (18:8), a domaći rukometaši poluvrijeme su zaključili u svoju korist 20:9. Uz odličan napad vratar Ivanković i obrana Međugorja ponovno su bili na visini zadatka što potvrđuje podatak da su gosti u prvom poluvremenu postigli samo devet golova.

Mađugorje je i u nastavku nastavilo dobro igrati tako da gosti nisu imali ni najmanje šanse za povratak u utakmicu. Bez većih problema rukometaši Međugorja su i u nastavku povećavali prednost koja je pred kraj utakmice „zapela” na 19 pogodaka viška. U posljednjim minutama utakmice Međugorčani nisu uspjeli „zaokružiti” prednost na dvadeset golova pa je utakmica na kraju završila 35:16.

Odgovori