Međunarodni košarkaški kamp u Međugorju od 8. – 21. srpnja

MEĐUGORJE – U Hercegovini, zemlji košarkaških prvaka kao što su: Dražen Dalipagić, Josip Sesar, Zoran Planinić, Matej Mamić, Nikša Prkačin, Stanko Barać, Bariša Krasić i dr., često se organiziraju različiti košarkaški spektakli. Tako će i se ove godine, u organizaciji Košarkaškog kluba Međugorje, u tom svjetski poznatom hercegovačkom održati tradicionalni, četvrti po redu, Međunarodni

košarkaški kamp za dječake i djevojčice od 10 do 18 godina pod nazivom „Međugorje 2012.”.

 

Kako smo doznali od direktora kampa Tomislava Bubala, rad u kampu održavat će se u dva termina: od 8. do 14. srpnja te od 14. do 21. srpnja, a sudionici će moći trenirati dva puta dnevno, na otvorenim terenima i u sportskoj dvorani Majčino selo i to pod vodstvom iskusnih trenera kao što su : Pero Vučica, Boris Kurtović, Pino Grdović, Ivan Velić, Romeo Bilinovac, Josip Dugandžić i dr. Prema Bubalovim riječima, kao gosti i demonstratori košarkaške igre u kampu bit će poznati košarkaši : Zoran Planinić, Stanko Barać, Andrija Stipanović, Frano Bubalo, Bariša Krasić, Krešimir Lončar i dr. Dakle, kroz cijelo razdoblje bit će pod stalnim nadzorom trenera, a uz dva treninga dnevno, imat će i brojne turnire i natjecanja u šutu. Uz to, za sve njih organizatori su osigurali majice, kape, loptu i krunicu kao znak sjećanja na Međugorje.

Uz učenje košarkaških vještina, posebna vrijednost tog košarkaškog kampa jest međusobno druženje i upoznavanje kako sudionika tako i stručnog osoblja. Uz to, sudionici kampa imat će priliku u Međugorju osjetiti jedinstveno iskustvo mira i radosti, po čemu je ovo marijansko svetište poznato diljem svijeta. Radeći i vježbajući s najboljim trenerima, svi će polaznici kampa zasigurno osjetno poboljšati svoje košarkaško znanje, kroz igru oplemeniti sebe i druge „na mjestu gdje nebo dodiruje zemlju” te iz Međugorja kući ponijeti nezaboravne dojmove jedinstvenog spoja sporta i vjere.

– Temeljni cilj održavanja kampa jest zajedništvo mladih i njihova edukacija, odnosno rad s mladima koji su se tek počeli baviti košarkom, ali i starijima koji već nešto znaju o tom sportu, kako bi košarkaška znanja i vještine još više usvojili i u tom se sportu mogli dalje usavršavati – rekao nam je Tomislav Bubalo, direktor Međunarodnog košarkaškog kampa „Međugorje 2012.”

Mile PAVLOVIĆ

 

 

 

Odgovori