Mihaela Buntić najbolja kadetkinja na Šahovskom turniru u Međugorju

Šahovski klub Posavac iz Ruščice tradicionalno organizira hodočašće u Međugorje. Kao i svake godine dosad u Međugorju se u subotu, 20.08 2022 održao pojedinačni šahovski turnir pod nazivom “Međugorje 2022”.

Uz već spomenute šahiste iz Hrvatske na turniru su sudjelovali igrači iz ŠK Brotnjo. Turnir se igrao na 7 kola uz tempo igre od 7 minuta + dodatak 3 sekunde za svaki odigrani potez.

Na početku turnira predsjednik ŠK Brotnjo gosp. Dragan Prskalo zahvalio se na pozivu i darovao goste sa vrhunskom žilavkom iz podruma Vinarije Sivrić.

Nakon 7 odigranih kola sa 5,5 bodova pobjednik turnira je Kristijan Šimović. Na diobi od 2 do 5 mjesta sa 5 osvojenih bodova našla su se čak 4 igrača. Zbog boljih dodatnih kriterija drugo mjesto osvaja Alen Buntić, trećeplasirani je Mato Opačak. Mišo Čuljak je četvrti dok je naša kadetkinja Mihaela Buntić završila nastup na odličnom 5. mjestu.

Mihaela je proglašena za najuspješnijeg kadeta turnira i bila je najbolje plasiran igrač ŠK Brotnjo. Kadetske nagrade su još osvojili Ana Ostojić i Ivan Ćorić.

Nakon završetka turnira Ana i Mihaela su se zaputile u Neum gdje će pokušati obraniti naslov na “Seniorskom Ekipnom natjecanju Prve šahovske lige za žene Šahovskog saveza Herceg-Bosne” kojeg su osvojile prošle godine, objavljeno je na web stranici Šahovskog kluba Brotnjo.

Odgovori