Mile Galić: Kvaliteta turnira je prepoznata i u Italiji

Šesti međunarodni košarkaški turnir za mlađe uzraste „Monte Zott –Brotnjo 2019“, odigrat će se 26. i 27. travnja u Čitluku.Uz domaćine iz HKK Brotnjo na turniru će nastupiti mlađi kadeti HKK Široki Brijeg, HKK Čapljina, HKK Ljubuški, HKK Zrinjski, KK Metković, KK Sutjeska i BC San Giacomo Basket.

  • Po prvi put ove godine turnir je proširen van granica Hrvatske i Bosne i Hercegovine. Ove godine dolaze nam košarkaši iz talijanske Novare  s kojima smo već prije nekoliko godina ostvarili dobru komunikaciju i napokon smo ih doveli na turnir. Uz njih, dolaze nam i košarkaši Sutjeska iz Crne Gore s kojom ćemo nadam se također ostvariti dobru suradnju- ističe direktor HKK Brotnjo Mile Galić. 

Što nas očekuje još na ovogodišnjem turniru?

Zasigurno nas  očekuje dosta zanimljivih utakmica u predkadetskom uzrastu. Posebnu pozornost svake godine privuče natjecanje u šutiranju trica i slobodnih bacanja gdje pobjednike očekuju bogate nagrade. Tri prvoplasirane momčadi će dobiti  pokale i medalje a dodijelit ćemo priznanja i za MVP turnira, najboljeg strijelca i obrambenog igrača.

Tko su ovogodišnji sponzori turnira?

Generalni sponzori turnira su općina Čitluk i tvrtka Union foods, ali i mnogi drugi sponzori i prijatelji kluba bez čije pomoći  ne bi mogli organizirati jedan ovako zahtjevan i kvalitetan turnir.

Na koncu našega razgovora, možete li se osvrnuti na nastup Brotnja u ovogodišnjoj Ligi Herceg-Bosne?

S obzirom da smo nakon dvogodišnje pauze uspjeli formirati prvu momčad, smatram  da smo napravili jedan dobar iskorak, iako samo uz malo vise sreće možda mogli napraviti i korak više. Mi u klubu se više trebamo bazirati na rad s mladim kategorijama, a seniorska priča s velikim ambicijama bez jake podrške sa svih strana i nema nekog prevelikog smisla.

 

 

Odgovori