Muška karate ekipe regije Hercegovina u borbi za zlatnu medalju

Veliki uspjeh na europskom prvenstvu regija u Moskvi ostvarila je muške karate ekipe regije Hercegovina koja se plasirala u finale gdje se sutra sastaje s ekipom Azerbajdžana (Baku). Ekipa regije Hercegovina bila je slobodna u prvom kolu, nakon čega je s tri nula pobijedila ekipu Beograda, zatim s tri nula ekipu Urala iz Rusije koja je prethodno pobijedila ekipu Ukrajine.

U polufinalu s tri jedan ekipa regije Hercegovina pobijedila je Bjelorusku ekipu Istočna Bjelorusija, koja je prethodno pobijedila ekipu Madrida iz Španjolske i ekipu Icanadolu iz Turske koja je bila prošlogodišnji europski prvak. Za ekipu su nastupali Mate Odak, Toni Biokšić, Oliver Mandarić, Mensur Cakić i Pero Vučić, a u pričuvi su bili Damir Zadro i Ivan Klepić.

Plasman u finale do sada je najveći ekipni uspjeh ekipe iz Mostara, koja je 2006 godine u Parizu osvojila brončano odličje, a tri posljednje godine gubila u polufinalu i u borbama za medalje. Bez obzira na snagu ekipe Azerbajdžana za koju nastupa nekoliko svjetskih prvaka poput Agajeva, Mamajeva … Naši momci su spremni ići do kraja po zlato.

 pogled.ba

Odgovori