Načelnik Radišić ugostio hrvatske nogometaše iz Švedske

Načelnik općine Čitluk Marin Radišić ugostio je danas predstavnike NK Croatia Malmö i nogometaše ovog hrvatskog iseljeničkog kluba. Uz nogometaše i predstavnike jednog od najstarijih iseljeničkih klubova prijemu u Općini Čitluk također su nazočili Mladen Pervan i Marijan Milićević, a prigodno druženje organizirano je u okviru sedmodnevnih priprema NK Croatia Malmö u Hercegovini.

NK Croatia Malmö osnovan je prije više od šezdeset godina i od svog osnutka je mnogo više od nogometnog kluba jer vodi brigu o očuvanju hrvatskog identiteta Hrvata koji se trenutno nalaze na sjeveru Europe, od kojih su neki i rođeni u inozemstvu te je stoga jako bitno očuvati i učvrstiti veze s rodnim krajem njihovih predaka.

Na dobre uvjete i gostoprimstvo koje ih je dočekalo u Hercegovini osvrnuo se Blago Begić, predsjednik NK Croatia Malmö, koji je i istaknuo uspjehe kluba, ali i sve aktivnosti kluba i ljudi koji se okupljaju oko ovog kluba.

 

Načelnik Radišić upoznao je svoje današnje goste sa glavnim obilježjima općine Čitluk i iskazao zadovoljstvo zbog njihovog dolaska u Hercegovinu. Također, načelnik Radišić se osvrnuo na povijesne uspjehe HNK Brotnjo te su sudionici prijama, nakon što su razmijenili prigodne darove, posjetili Gradski stadion Bare.

Danijel Ćavar, upravitelj stadiona, dočekao je nogometaše iz Švedske na gradskom stadionu u Čitluku i bio njihov domaćin tijekom prigodnog razgledavanja. Ovom prilikom istaknuto je kako je tijekom obnove svog travnjaka domaće utakmice na Barama igrao HŠK Zrinjski, baš kao i NK Široki Brijeg s kojim će NK Croatia Malmö danas odigrati prijateljsku utakmicu.

Uz utakmicu u Širokom Brijegu, NK Croatia Malmö sutra, 20. ožujka odigrat će prijateljsku utakmicu i sa NK Ljubuški u Ljubuškom, gdje je i na pripremama.

Odgovori