Nogometni klub „Međugorje“

Ono po čemu je ovaj klub prepoznat diljem Hrvatske i BiH jest rad s mlađim uzrastima. Nogometna škola „Međugorje” postoji dvanaest godina i jedna je od najuspješnijih nogometnih škola naše regije.

Svoje značajnije uspjehe počinje ostvarivati 2005.god s osvajanjem Mitea Cup Dubrovnik.Taj uspjeh je ostvarila generacija rođeni 1996.god. Marko Pervan je tada proglašen za igrača i strijelca turnira, a Mario Vasilj najbolji golman turnira. U školi rade u tom periodu treneri Mišo Krstičević,Dalibor Cvitanović i Mladen Pervan. Od 2005. pa do 2010. škola nogometa Međugorje postiže zavidne rezultate u svim kategorijama.

Mladi Međugorčani osvajaju jaki međunarodni turnir u Stuttgardu 2007.god.

Jedna od nauspješnijih generacija je godište 95./96 koja potvrđuje odličan rad škole nogometa Međugorje. Osvajaju mnoge turnire Austrija(Beč), Sarajevo,Međugorje cup, Igalo itd. Vrhunac su doživjeli u sezoni 2007-2008 kad osvajaju ligu mladih pionira sa svih 26 pobjeda u prvenstvu i sa gol razlikom 168-1. Generacija 96-97 ponavljaju taj uspjeh 2008-2009.god godine osvajaju prvo mjesto sa svih 26 pobjeda.

U generaciji postoji nekoliko igrača koji su već sada „na meti” ponajboljih hrvatskih klubova. Među njima svakako treba istaknuti mladoga napadača Marka Pervana koji je proglašavan za najboljega strijelca i igrača na nekoliko jakih međunarodnih turnira. Također, Ivan Prskalo iz Međugorja je prešao u pionire Dinama a Marko Odak u splitski Hajduk. Ipak treba na kraju spomenuti da najviše zasluga za ovakve rezultate treba dati trenerima koji su mukotrpno radili i stvarali a to su:

Mišo Krstičević, Mladen Pervan, Mario Tot i Dalibor Cvitanović.

 

Odgovori